10 de febrer 2007

Una breu historia de quasi tot

Poques vegades una persona que s'aficiona a la lectura per error, o quasi per obligació (massa estona al tren), pot dir que un llibre l'ha entusiasmat. En una època on la literatura està apunt d'arribar a uns límits preocupants (on ja ha arribat el cinema, per desgràcia), i les llibreries estan plenes de best sellers pels quals el qualificatiu de merda seria un elogi (El Codi da Vinci ha fet molt mal), s'agraeix una mica d'aire fresc. El que és curiós és que aquest aire l'aporti un llibre de divulgació científica.

No us espanteu. Una breve historia de casi todo tracta absolutament tots els camps de la ciència des d'un punt de vista d'un aficionat i amb molt d'humor. El seu autor, Bill Bryson, és un autor de llibres de viatges que un bon dia es va interessar per la ciència, i va acabar escrivint-ne un llibre per compartir tots els descobriments i anècdotes que va recopilar amb la gent que no està familiaritzada amb el tema.

Així doncs, el llibre ens porta a les vides dels científics més famosos i als seus descobriments, però també a la d'altres mediocres, o fins i tot aluguns bastant patètics, que tot i avançant-se als seus temps amb descobriments revolucionaris, no van fer-los públics per vergonya, o se'ls van deixar robar per d'altres de més vius.

Necessitaria setmanes per posar totes les anècdotes que em van fer posar la pell de gallina... i d'això ja se n'ocupen a altres llocs. Per tant, si desconeixieu que un 1% de les interferències de la nostra televisió són conseqüència directa del Big Bang, o que el parc natural més famós del món és en realitat una bomba de rellotgeria que pot acabar amb tota la vida al planeta en qualsevol moment i sense previ avís, ja tardeu en llegir-vos-el.

A l'FNAC, podeu trobar-lo en la seva versió normal, de butxaca o il·lustrada.


5 comentaris:

SiKNUS.CAT ha dit...

Me'l compraré

minyu ha dit...

Lectura totalment recomanada.

Ja comentaràs què t'ha semblat.

Anònim ha dit...

Tros de fèmina desmamellada...

minyu ha dit...

No et relaciono amb els llibres... però tu saps llegir piltrafilla? ;-)

Anònim ha dit...

Fa per tu, i m'interessa a mi tb, a veure si m'acosto a la llibreria i el pillo....